Systrar och bröder,

Tiden går och den hjälper oss med återhämtning efter saknaden av årets Sigtuna möte

Det blev, som väl väntat var, åter en braksuccé och så många tårfyllda ögon som vid det uppbrottet har väl sällan skådats.

Michael Solomons gav en färgstark föreläsning om hur det är att vara handkirurg i Sydafrika, särskilt ur ett traumaperspektiv. Jon Ahlberg som till vardag jobbar på LÖF berättade m komplikationer och hur han tänkte om hur man bäst undviker sådana. Det är sällan man får så mycket fint formulerad visdom serverad. Marianne Arner gjorde också en strong insats. Ihärdigt och långvarigt arbete under hennes ledning börjar nu resultera i mycket intressant information från Hakir. Då hon talade denna gång låg fokus på komplikationer och oväntade resultat. Det blev mycket tänkvärt. Marianne gav också en kort uppdatering angående registret, denna Powerpoint presentation finner du här. Du kan lätt komma till registret via en av länkarna på vår hemsida. Omnämnande för särskilt informativ och vacker reseberättelse gick till Bertil Vinnare rapport från stockholmsmötet gällande CP. Den markerad i fetstil bland de övriga reseberättelserna så du inte missar den.

 

Well, ingen idé att vältra sig i sorg över svunna möten. Nej, bästa bearbetning är att fokusera på framtiden så i styrelsen har vi nu startat med planeringen för nästa års möte. Det blir på samma plats och ungefär i samma form eftersom webb enkäten gav så positivt gensvar. Vissa förbättringar och nya läckerheter utlovas ändå så misströsta inte i vintermörkret.

Ett annat bra, men kanske inte lika hänförande möte ;)  gick av stapeln i Buenos Aires.

Det var 50 årsjubileum för IFFSH och ett mycket bra möte. Reseberättelserna har börjat droppa in, läs dem.

Vi var några svenskar som var där, den mest prominente var förstås Göran Lundborg som fick äntra scenen och ta emot pris som Pioneer of hand surgery.  Han har skrivit brev till föreningen, du fnner det här. IFSSHs nuvarande sekreterare, Marc Garcia-Elias har också kommenterat mötet i Ezine och skickat anteckningar från IFSSHs styrelsemöte.