Om oss

Vi som driver den här sidan har samtliga olika bakgrunder – men samtliga med inriktning på hälsa och välmående. Personliga tränare, kostrådgivare, ägare av skönhetssalonger samt psykologer. Vi tror att den mixen, och dessa olika inriktningar, kan skapa en härlig dynamik där texterna blir både varierande och med olika fokus. Vi vill ge tankar, fakta, tips och olika idéer om hur man kan må bättre. Såväl på insidan som på utsidan av kroppen.

Västvärlden brottas idag med helt nya problem än vad vi gjorde för några år sedan. Stressen är den stora boven i dramat. Osund stress leder till både fysiska besvär och mentala sådana. Att fler drabbas av depressioner och upplever ångest i vardagen är ytterst alarmerande – i synnerhet då det ofta handlar om yngre människor. Hur påverkar egentligen det nya, mer stillasittande livet oss? Hur påverkar det digitala livet våra fysiska liv – och hur mår vi egentligen av sociala medier? Vi vill hitta svaren på sådana frågor.

Vi vill även fokusera på träning och på kost. Någonstans har vi tappat bollen. Träning har blivit ett tvång snarare än en naturlig del av vardagen. Leken och lusten har ersatts av ett krav på prestation. Vi vill ändra på detta!

Kosten då? Talande är att övervikten i Sverige ökar lavinartat – och att fetman följer samma kurva. Det är katastrofalt både på individnivå och för hela samhället sett till medicinska kostnader. Har vi glömt hur vi lagar god, nyttig och näringsrik mat? Vi ska titta närmare på detta och försöka ge lite uppslag kring vad man ska laga och äta. Detta med fokus på lättlagade, billiga rätter som alla klarar av att tillaga.

Det yttre är även det viktigt. Vi vill alla se bra ut, eller hur? Här kommer vi att ge massor av tips om skönhet, smink, makeup och om olika produkter och behandlingar som kan hjälpa dig att nå din fulla potential. Välkommen till oss!