Kategorier
Tips

Coolsculpting används för att frysa bort fettceller

Kan man verkligen frysa bort fettceller? Vad är egentligen coolsculpting? Hur går det till? Och vad är då skillnaden mellan coolsculpting och vanlig fettsugning? Är det en säker metod?

Coolsculpting är en icke-kirurgisk behandling som används för att ta bort fett. Metoden kallas cryolipolys och bygger på att avlägsnar oönskade fettdepåer genom att frysa sönder fettet. Det går till så att ett munstycke placeras över det område som ska behandlas och suger upp fettet med hjälp av vakuum. Därefter kristalliseras fettet med hjälp av kontrollerad kyla och fettcellerna dör. Metoden anses vara både effektiv och säker och resultatet är permanent. Det vill säga att de fettcellerna som har frysts bort är borta för alltid. Coolsculpting är med andra en perfekt metod för den som vill förändra kroppen utan att lägga sig på operationsbordet.

Coolsculpting vs vanlig fettsugning

Till skillnad från fettsugning så är coolsculpting ingen operation. Det behövs med andra ord inga narkos- eller bedövningsmedel. Och vet du vad? Behandlingen tar bara 1-3 timmar och du kan återgå till dina vardagliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Ingen sjukskrivning behövs. Du kan till och med träna som vanligt efter behandling! Upplever du att kost och träning inte räcker till för att få den kropp du önskar? Vill du bli av med fett på vissa delar av kroppen utan att behöva lägga dig på operationsbordet? Då är coolsculpting den optimala metoden. Är du överviktig och vill gå ned i vikt? Då bör du välja en annan metod. Coolsculpting är nämligen inte en viktmingskningsmetod. Läs mer om coolsculpting på denna hemsida: coolsculptings.se