Kategorier
Tips

Håravfall är ett vanligt problem

Ingen vill konfronteras av att hårlinjen flyttas bakåt, eller att svallet blir tunnare. För dig som ändå drabbas finns det säkra och effektiva ingrepp som kan återställa ditt utseende.

Håravfall är en av de vanligaste orsakerna till kosmetiska ingrepp. De flesta av oss tänker nog på förlust av hår från huvudet när vi tänker på håravfall, men alopeci, som det också kallas, kan inträffa även på andra delar av kroppen. Androgen alopeci, även kallat manligt håravfall, är den vanligast förekommande typen av håravfall från huvudet. Som namnet indikerar drabbar androgen alopeci huvudsakligen män, men kvinnor är inte helt skonade. Håravfallet kan ske på olika sätt, till exempel drar sig hårfästet uppåt hos vissa, medan andra får uttunnat hår. Här i Sverige estimeras det att ungefär två procent av invånarna drabbas av håravfall, och bland dessa är ungefär två tredjedelar under 30 år.

Hårtransplantation en lösning

Håret är en viktig del av vårt utseende. Håravfall, särskilt i ung ålder, kan göra att självförtroendet får sig en ordentlig törn. Ett sätt att få tillbaka ett tätare hårsvall är att göra en hårtransplantation. Det går till så att hår från en annan del av huvudet tas upp och placeras i kanaler på den del av huvudet där håravfallet skett. Hårsäckarna placeras i den vinkel som gör att resultatet ser så naturligt ut som möjligt. Turkiets huvudstad Istanbul har blivit epicentrum för olika typer av kosmetiska ingrepp. Om du drabbats av håravfall kan du vända dig till Advanced Aesthetic, och kombinera en hårtransplantation med en resa till varmare breddgrader.